Waarom ik Yoga ben gaan doen.

Na mijn universitaire opleiding informatica ging ik de IT wereld in; veel uren achter de computer gezeten zonder pauzes . Na een aantal jaren kreeg ik RSI klachten en om van de klachten af te komen heb ik verschillende behandelingen geprobeerd zoals fysiotherapie, manuele therapie, RSI training. Het hielp allemaal goed, maar het herstel was tijdelijk, totdat ik van één van de fysiotherapeuten het advies kreeg om ook naast de therapie yoga te gaan doen. Na enige weerstand volgde ik het advies op. Dat was een goed besluit. Er ging een wereld voor mij open.

Door de Yogalessen ontdekte ik hoe ik maar weinig controle had over mijn ademhaling zodra er spanning, drukte of haast was. Ik ging dan oppervlakkig en snel ademen. Het werd me duidelijk dat de combinatie van niet optimaal ademen en een verkeerde lichaamshouding een rol speelden in het ontstaan van mijn RSI klachten.

Door yoga te beoefenen zijn de RSI klachten sterk verminderd. Na een aantal jaren ben ik de “Dru” yoga-docentenopleiding gaan doen zodat ik zelf mijn lichaam in de beste conditie kon houden. Gaandeweg kreeg ik de wens om mijn goede ervaring met Dru yoga te delen en over te brengen aan anderen.

Vandaar geef ik nu met veel plezier Dru yoga les in Arnhem-zuid malburgen.

 

 

 

 

When you own your breath nobody can steal your peace
When a thing disturbs the peace of your heart, give it up.

Yoga in MFC de Malburcht

Graslaan 97C Arnhem zuid