Wat is Dru yoga?

 

Dru yoga is een zachte vorm van yoga die bijna iedereen kan beoefenen. Houdingen worden opgebouwd van makkelijk naar moeilijker, zodat beginners evenals gevorderden mee kunnen doen. De docent is getraind om de les aan ieder conditieniveau aan te passen.

 

Door verschillende oorzaken komt soms energie vast te zitten in onze gewrichten, spieren en organen, als die energie de kans niet krijgt om vrij te komen dan heb je in het gebied van de energie blokkades klachten en/of ziektes.

Kenmerkend voor Dru yoga zijn Energy Block Releases(EBR’s).

Een EBR is een vloeiende bewegingsreeks van zorgvuldige gekozen oefeningen die achter elkaar worden uitgevoerd om de gestagneerde energie los te laten. Daarmee krijgt het lichaam de kans om zich te herstellen.

 

Ieder Dru yoga les begint met een opwarming en voorbereiding van de spieren, daarna wordt een EBR of een andere sequentie gedaan. Dan houdingen(asanas), eventueel een ademhalingsoefening(pranayama) of een meditatie. Als laatste wordt de les afgesloten met een ontspanning om het lichaam en de geest in balans te brengen.

 

Wil je nog meer weten over Dru yoga, kijk dan eens op de website van Dru yoga Nederland.

 

 

 

https://www.druyoga.nl

Namaste

Yoga in MFC de Malburcht

Graslaan 97C Arnhem zuid